Aspergesoep

Ingrediënten

  • Soepasperges
  • 1 ui
  • 1 bol knoflook (waarvan 2 tenen te gebruiken voor dit recept) 
  • olijfolie 
  • bouillonblokje
  • peper en zout 

Kookgerei: kookpan, soeppan, staafmixer, zeef. 

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd 2 centimeter van de onderkant af. Kook de asperges in ruim water met een snuf zout circa 2 minuten en zet het vuur uit. Laat ze een halfuurtje in de pan nagaren. Haal de asperges uit de pan en bewaar het kookvocht. 
  2. Snijd de toppen van alle asperges en bewaar deze. Snijd de onderkanten in kleine stukjes. 
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit deze in een soeppan met een beetje olie. Voeg de gesneden aspergestukjes toe. Voeg hier 750 ml van het kookvocht en een bouillonblokje aan toe en kook circa 5 minuten. 
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout. 
  5. Haal de soep door een zeef. Voeg daarna de aspergetoppen toe. 

Tip: De soep is goed in te vriezen. De soepasperges zijn soms een beetje krom, maar niet minder lekker!

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie