Asperge tartelettes met ham en ei

asperge tartelettes

Ingrediënten voor de asperge tartelettes:

  • Beetje zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 plak quichedeeg, in 4 stukken verdeeld
  • 4 verse asperges, voorgegaard of 100 gram potasperges
  • 2 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 50 gram hamblokjes
  • 100 gram room
  • 1 ei
  • 10 gram bieslook, fijngesneden
  • Peper en zout, naar smaak
  • 20 gram gruyèrekaas, geraspt

 

Extra benodigdheden:
Tartelettevormpjes

 

Bereiden:

  1. Vet vier tartelettevormpjes in met een beetje zonnebloemolie, schep wat bloem in de vormpjes en bedek hiermee de randen. Het overtollige bloem uit de vormpjes kloppen. Bekleed de vormpjes met het quichedeeg en bak de vormpjes met quichedeeg voor in de Airfryer. Ze hoeven niet te verkleuren, alleen wat droog te worden. Bak ze 6 minuten op 160°C graden, als het deeg wat omhoog komt duw je het na het voorbakken voorzichtig plat in de vorm. 
  2. Snijd de gegaarde asperges en hardgekookte eieren in kleine stukjes. Meng de aspergestukjes en eistukjes met de hamblokjes. 
  3. Meng de room, met het ei, fijngesneden bieslook en peper en zout naar smaak.
  4. Vul de voorgebakken tartelettes met de aspergemix en schenk hier overheen het gemengde roommengsel. Bestrooi de tartelettes met de geraspte gruyèrekaas. 
  5. Bak de asperge tartelettes in circa 8 minuten op 180°C graden gaar in de Airfryer. 

Het recept voor de asperge tartelettes komt uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie