Bereidingstijd: 2+ uur /

Arretjescake met chocolade, kersen en pistachenoten

Kookboeken

Deze arretjescake is afkomstig uit het kookboek 'De zoete bakplaat'. In ‘De zoete bakplaat’ van bestsellerauteur en koningin van de ovengerechten Rukmini Iyer vind je de heerlijkste recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. 

Rukmini: "Deze arretjescake is een koningin waardig. Hij bevat al mijn favoriete ingrediënten: gekonfijte kersen, chocolade, pistache- noten en golden syrup."

 

 

Ingrediënten voor arretjescake met chocolade, kersen en pistachenoten

  • 100 g gezouten roomboter
  • 200 g pure chocolade (minimaal 70% cacao), grof gehakt
  • 70 g golden syrup of ahornsiroop
  • 200 g digestives, in grove stukjes
  • 200 g gekonfijte kersen, gehalveerd
  • 100 g gepelde pistachenoten, in grove stukken

 

Bereiding

  1. Laat in een grote pan op laag vuur al roerend de boter, chocolade en golden syrup smelten tot er geen klontjes meer zijn. Draai het vuur uit.
  2. Bewaar een volle eetlepel van de stukjes digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten voor de decoratie en roer de rest door het chocolademengsel in de pan. Schenk het in een met bakpapier beklede bakvorm van 26,5 x 19 centimeter.
  3. Zet in de koelkast en bestrooi de bovenkant na een uur met de achtergehouden digestives, gekonfijte kersen en pistachenoten.
  4. Zet terug in de koelkast en laat nog 2 uur opstijven voor je de arretjescake in blokken snijdt en opdient.

 

Koop het boek 'De zoete bakplaat' hier

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie