Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

abrikozenscheptaart uit de wok

Wil je nu eens echt spectaculair dessert op tafel toveren, maak dan eens deze abrikozenscheptaart. Het leuke is dat je hem met wok en al op tafel kan zetten en iedereen zijn eigen dessert opschept.

abrikozenscheptaartwok

Ingrediënten voor de abrikozenscheptaart:

  • 4 eiwitten
  • 50 milliliter water
  • 170 gram suiker
  • 5 verse abrikozen
  • 50 gram boter
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 5 takjes tijm
  • 2 steranijs
  • 5 eetlepels honing
  • 100 milliliter slagroom
  • 200 gram roombotercake

 

Extra benodigdheden:
Wok
Spuitzak met gladde spuitmond
Planeetmenger

 

Bereiden:

  • Klop de eiwitten stijf.
Breng water met suiker aan de kook en kook tot 121 ºC.

  • Schenk de siroop bij het eiwit en klop het eiwit tot het taai en bijna koud is. 
  • Schep het schuim in een spuitzak met grote gladde spuitmond. 
  • Halveer de abrikozen en verwijder de pit.
  • Verhit de boter en olie in de wok op middelhoog vuur en fruit de tijm en steranijs.
  • Voeg de abrikozen en de honing toe en wok circa 4 minuten tot de abrikozen bruin beginnen te worden.
  • Blus af met de slagroom en laat even door koken. 
  • Laat de wok iets afkoelen.
  • Snijd de cake in blokjes en verdeel over de abrikozen.
  • Spuit toeven schuim op abrikozen in de wok.  

Tip: is het niet het seizoen voor verse abrikozen, gebruik ze dan uit blik, maar bak ze dan een stuk korter omdat deze al gaar zijn. 

Uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld
Bowls and Dishes

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie