Hoi lieve mensen,
Hoogste tijd om jullie eens wat meer te vertellen over wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Ik heb in mijn voorstelblog al het een en ander door laten schemeren, maar daar wil ik nu wat uitgebreider op in gaan, leuk!
Zoals ik al aangaf ben ik een omnivoor met een grote voorliefde voor de plantaardige keuken. Als ik een schatting zou mogen doen denk ik dat ik voor 80% plantaardige en voor 20% dierlijke producten eet.
Waarom zoveel plantaardig en zo weinig dierlijk?
Ten eerste omdat ik het er goed op doe en grotendeels vegetarisch heb gegeten in mijn jeugd. Het is dus met de paplepel ingegoten, maar vooral natuurlijk omdat ik denk dat je er in deze tijd niet meer omheen kunt bepaalde keuzes te maken op het gebied van voeding. Ik ben geen preacher, maar we weten inmiddels allemaal wel dat de wereld er een stuk florissanter voor zou staan als er minder dierlijke producten gegeten worden. Ik vind het dan ook fantastisch dat steeds meer mensen ervoor kiezen ook eens plantaardig te eten.
De plantaardige keuken is verrassend veelzijdig en met een beetje creativiteit zet je de lekkerste maaltijden op tafel. Je kunt groenten op zoveel verschillende manieren bereiden en jeetje wat zijn er veel mogelijkheden op gebied van plantaardige eiwitten. Denk bijvoorbeeld aan peulvruchten, tofu, tempeh, seitan, paddenstoelen, noten, zaden, quinoa en hennepzaad. Ter inspiratie zou je eens kunnen googelen, ik beloof je, er gaat een plantaardige wereld voor je open. De lekkerste creaties komen voorbij! Kijk maar eens op Instagram en Pinterest, zoveel heerlijks te vinden! Uiteraard deel ik hier ook veel plantaardige recepten die uitgebreid getest en goedgekeurd zijn door familie en vrienden.
Het is achterhaald dat vegetarisch/ plantaardig eten stoffig zou zijn en alleen gegeten wordt door het geitenwollen sokken type (waar overigens niets mis mee is, ik ben opgevoed door geitenwollen sokken ouders). Inmiddels is het een hele hype onder de jeugd in steden, maar ook in het dorp waar ik woon kun je in de supermarkt al een aardig eindje plantaardig op weg. Ik word daar heel blij van!
De tijd van droge leerachtige tofulappen is voorbij, je kan het zo gek niet bedenken of er is een lekker plantaardig alternatief voor jouw geliefde maaltijd. Gek op pulled pork? Probeer eens pulled jackfruit. Kun je niets lekkerder bedenken dan een spaghetti bolognese, probeer eens een linzen bolognese. Broodje kip tandoori? Tofu tandoori is ook fantastisch.
Ik hoop dat je door mijn stukje net zo enthousiast bent geworden over de plantaardige keuken als ik. Ook hoop ik je geïnspireerd te hebben om ook eens iets lekkers te maken. Ik heb al een aantal goede recepten online staan en er komen er nog veel meer aan, dat beloof ik jullie!