Pasta / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Verse 5 kazen ravioli met saliebotersaus

Sterre

Pasta e basta! Want pasta is altijd een goed idee. Home Made Chef Sterre is gek op pasta en eet dit het liefst minimaal 14x per week: 's middags én 's avonds. 'Stiekem denk ik dat ik dat ik in het verkeerde land geboren ben. Met een Hollandse bal maak je me over het algemeen niet heel blij, voor pasta kun je me op ieder moment van de dag aan mijn mouw trekken. Moet ik me schamen als ik vertel dat ik zo'n tweepersoonsmaaltijd makkelijk in m'n holle kies schuif? Vaak begin ik heel beschaafd met een bordje, maar het echte eten - bijna schranzen te noemen - begint pas als je bord leeg is. Dan wordt de pan namelijk, zonder enkele vorm van berouw, aangevallen. Naarmate de avond vordert wordt er gekletst, wijn gedronken en komt de bodem van de pan altijd in zicht. Of we nu voor 4, 6 of 8 personen gekookt hebben, de pan leeg eten zullen we. Hoi ik ben Sterre, ik heb een pasta probleem en nee ik schaam me er niet eens voor. 

Het leuke van pasta is dat er zoveel varianten zijn. Ik denk dat ik een jaar door zou kunnen komen zonder twee keer dezelfde te eten. Niet dat ik dit doe hoor, want mijn favorieten komen vaak minstens één keer per maand wel aan bod. Heb je bijvoorbeeld deze traditionele pasta carbonara al eens geproefd? Om weg bij te kwijlen. Net als bij deze vijfkazen variant overigens. Hoewel het zo makkelijk is om de spaghetti en penne uit de kast te trekken is ravioli ook echt een aanrader. Net zo makkelijk, misschien zelfs wel makkelijker én sneller dan spaghetti. Voor dit recept gebruik ik de ravioli 5 fromaggio van de AH, welke binnen een schamele 6 minuten klaar is. De salie-botersaus is ook nou niet echt wat je noemt een tijdrekker, dus al met al kun je zeker binnen 10-15 minuten wel aan de tafel zitten. Buon Appetito!'

 

Ingrediënten

 • 250 gr verse ravioli 5 formaggio
 • 7 gr verse salieblaadjes
 • 1/2 teen knoflook
 • 2 klontjes boter
 • 1 citroen
 • Parmezaan
 • Optioneel: handje purperkers

 

Ingrediënten op voorraad

 • Zwarte peper

 

Benodigdheden

Koekenpan, vergiet

Bereiding:

 1. Bereid de ravioli volgens de verpakking.
 2. Snijd de knoflook fijn.
 3. Laat de boter in de pan smelten en voeg de knoflook en blaadjes salie toe aan de pan. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de pan van de warmtebron en zet opzij zodat de smaken verder intrekken. Kruid met zout en peper naar wens.
 4. Giet de ravioli af, vang een eetlepel pastawater op en doe dit bij de botersaus indien deze wat vloeibaarder mag zijn.
 5. Voeg de ravioli bij de botersaus en roer voorzichtig om. Serveer direct met wat citroenrasp, geraspte parmezaan, zwarte peper en eventueel purperkers bovenop. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie