Brood / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 0-2 personen

Steamed bun zalmburger met shiitake en rode ui

zalm burger

Ingrediënten voor de zalmburger:

  • 200 gram verse zalm, als tartaar gehakt
  • Beetje bieslook, fijngesneden
  • Peper en zout, naar smaak
  • Iets zonnebloemolie
  • ½ rode ui, schoon en in halveringen gesneden
  • 50 gram shiitakes, zonder steeltjes en in dunne plakjes gesneden
  • 2 theelepels witte sesam
  • 1 eetlepel Kikkoman sojasaus
  • 2 stoombroodjes, te koop bij de toko
  • Handje Chinese kool, ragfijn gesneden
  • ½ eetlepel sushiazijn

 

Extra benodigdheden:
Magnetron of stoommandje

 

Bereiden: 

  1. Maak de verse zalmtartaar aan met fijngesneden bieslook en peper en zout. Met behulp van een ronde steekvorm 2 zalmburgertjes maken. Deze zo’n 15 minuten in de vriezer plaatsen om beter te hanteren in de bakpan tijdens het aanbakken.
  2. Bak de zalmtartaartjes in een hete koekenpan met wat zonnebloemolie aan twee zijden kort en heet aan, de tartaartjes mogen vanbinnen iets rauw blijven. 
  3. Schep ze daarna uit de pan en bak in dezelfde pan de rode ui en shiitakes. Als deze goed gebakken zijn wat sesam aan het baksel toevoegen en afblussen met een lepel sojasaus. Daarna meteen van het vuur halen.
  4. Maak de stoombroodjes warm in de magnetron of stoommand, maak ondertussen de Chinese kool aan met een beetje sushiazijn.
  5. Serveer de Chinese kool, zalmtartaar en gebakken ui en shiitakes tussen de stoombroodje.

Uit het boek: Burgerlijk Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie