Ingrediënten voor de Shepherds pie:
Gehaktmengsel
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 prei, gesneden
- 1 medium ui, gesneden
- 300 gram tuinerwten en wortel mix (diepvries)
- 150 gram paprika, gesneden 2 tenen knoflook
- 300 gram lamsgehakt
- 1 theelepel (Himalaya) zout
- ½ theelepel peper
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel rozemarijn
Bloemkoolpuree
- 1 bloemkool gesneden in roosjes
- Zout/peper
- 2 eetlepels olijfolie
- 100 gram crème fraîche
- Verse peterselie voor garnering
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kook de bloemkool 15-20 min in ruim kokend water met zout.
- Verwarm in een koekenpan olijfolie en fruit ui en knoflook aan. Voeg gehakt toe en rul deze bruin. Voeg tomatenpuree en prei toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de tuinerwten en de wortel toe. Als laatste de kruiden toevoegen en 15 minuten op middelhoog vuur koken.
- Giet de bloemkool af, laat het droog stomen in het vergiet.
- Stamp of pureer de bloemkool, voeg de crème fraîche en olijfolie toe en breng het op smaak met zout en peper.
- Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en top het af met de bloemkoolpuree.
- Plaats het in de oven voor 15 min tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
- Garneer de ovenschotel met peterselie.
Eet smakelijk!