Salades / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Salade met gebakken tofu, taugé, bladselderij en lichtpittige ketjapsaus

Dit is echt een zomerse salade, waarvan alle ingrediënten koud mogen zijn. Het eigen karakter van deze salade wordt bepaald door de licht pittige ketjapsaus. Want zonder die saus is het niet lekker, vindt Oma Tilly.

Salade met gebakken tofu

Ingrediënten voor de salade met gebakken tofu:

  • 400 milliliterwater
  • 1 eetlepel asem, tamarindepasta
  • kilogram tofu
  • Zonnebloemolie
  • 500 gram taugé
  • 1 bosje bladselderij
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 theelepel suiker
  • 2 rode pepers
  • 1 citroen
  • 150 milliliter ketjap
  • Gebakken uitjes

Extra benodigdheden
Wok
Keukenpapier
Foodprocessor

Bereiden:

  1. Breng het water met de asem aan de kook. Snijd de tofu in 4 stukken en kook circa 5 minuten in het water. Laat goed uitlekken. 
  2. Verhit een scheut zonnebloemolie in een pan en bak de tofu rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier. 
  3. Blancheer de taugé en hak de bladselderij fijn.
  4. Pel en snijd de knoflook fijn. Maal voor de saus de knoflooksuiker en pepers fijn met een foodprocessor. Schep in een kom en meng er citroensap en ketjap door. Mocht de saus te dik zijn, meng er dan een scheutje water door.
  5. Snijd de tofu in blokjes, schep in een schaal en verdeel de taugé en de selderij erover.
  6. Schenk de saus over de salade met gebakken tofu heen en bestrooi als laatste met gebakken uitjes.

 

Recept: Zoals Alleen Oma Dat Kan

Samenwerkingen:
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie