Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 40-50 minuten / 8+ personen

Winterse favoriet: apfelstrudel snacks

Home Made Chefs

 Ingrediënten voor 9 apfelstrudel snacks:

  • 9 Blaadjes filodeeg 
  • 50 gr roomboter
  • 500 gr geschilde appel
  • 75 gr rozijnen
  • 1 eetl. kaneelpoeder
  • 60 gr bruine basterdsuiker
  • 50 gr grove kristalsuiker
  • 2 st eidooier
  • 20 gr paneermeel
  • Evt. vanillesaus

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat, steelpannetje, kwastje, bakpan

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunne reepjes.
  3. Bak de appel kort aan in een beetje boter, haal van het vuur, meng de rozijnen, de bruine suiker en de kaneel erdoorheen.
  4. Smeer alle velletjes filodeeg in met gesmolten boter en maak hiervan 3 stapeltjes van 3 velletjes.
  5. Snijd elke 3 laagse stapel in langwerpige repen.
  6. Bestrooi elke strook filodeeg in het midden met een lijn paneermeel en verdeel hierover de reepjes gebakken appel.
  7. Strooi daarna ook een beetje paneermeel over de strook met appel, en rol de filodeeg met de appel erin op tot 9 rolletjes.
  8. Smeer de rolletjes in met de eidooier en bestrooi dit met de grove kristalsuiker.
  9. Bak de rolletjes gaar in ca. 20 minuten op 160°C.
  10. Serveer het liefst een beetje lauwwarm en bestrooi met een beetje poedersuiker en naar wens met vanillesaus of ijs.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie