Salades / 4-6 personen

Rauwe pompoensalade met zoetzure cranberries en roodlof

Ingrediënten voor rauwe pompoensalade: 

  • 50 ml sherry azijn 
  • 200 g gedroogde cranberries 
  • 1 flespompoen 
  • 200 g pompoenpitten 
  • 3 stronkjes roodlof  
  • 100 ml pompoenpitolie of olijfolie

 

Benodigdheden

Dunschiller, koekenpan

 

Bereiding

  1. Wel de krenten of cranberries in de sherry azijn.
  2. Schil de flespompoen en gooi de schil weg. Schil dunne linten met een dunschiller van de pompen.  
  3. Rooster in een droge pan de pompoenpitten tot ze licht verkleuren of gaan knetteren. Zet apart.  
  4. Snijd de kontjes van de roodlof af en snijd de bladeren los. Roer de olijfolie door de cranberries en azijn en hussel deze dressing door de salade. Serveer met de pompoenpitten bovenop.  
 
 
 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie