Bereidingstijd: 2+ uur / 2-4 personen

Pulled Pork uit de oven, dit broodje blijf je eten!

Home Made Chefs

Vers broodje, pulled pork en heel heerlijke bbq saus, dit broodje blijf je eten.

broodje pulled pork

Ingrediënten

  • 4 eetlepels barbecuesaus
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 1 theelepel bruine suiker
  • 800 gram varkensnek (procureur)

Extra nodig

  • Ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Meng in een kom de barbecuesaus met de kruiden.
  2. Wrijf de varkensnek in met het mengsel en laat circa 2 uur marineren in de koelkast. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en verwarm ondertussen de oven voor op 120°C.
  3. Plaats het stuk vlees in een ovenschaal en dek af met aluminiumfolie. Gaar het vlees in circa 2 uur en keer het vlees elke 30 minuten.
  4. Verwijder de folie en zet de oven op 160°C. Laat het vlees in circa 60 minuten goudbruin worden.
  5. Haal de varkensnek uit de oven, trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en meng met de saus uit de ovenschaal.

Tip: Deze pulled-pork is heerlijk in een broodje met wat coleslaw of in een pita.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie