Places to eat: Supermercado

Ontvang meer tips als deze

Ontvang meer tips als deze in mijn mail

Onze Home Made Chefs vinden het heerlijk om te koken, maar vinden het ook absoluut geen straf als er voor ze gekookt wordt. Daarnaast gaan ze graag op pad om leuke nieuwe plekjes te ontdekken, zodat we deze met jullie kunnen delen. 

Afgelopen vrijdag waren we bij Supermercado, een Latijns-Amerikaans restaurant in het centrum van Rotterdam, op de hoek van de Witte de Withstraat (Schiedamse Vest 91a). We waren met een gezelschap van 10 personen en vanaf dat aantal personen serveert Supermercado een speciaal drie gangen sharing menu, Una Boca Llena, wat ‘een mond vol’ betekent. Het menu bestaat uit een proeverij van verschillende gerechten, zodat iedereen lekker kan delen en van alles wat kan proeven.  Er werd ook netjes rekening gehouden met bepaalde dieetwensen en allergieën (vegetariër en een lactose-allergie).

supermercado 

Het drie gangen menu wordt afgetrapt met een aperitiefje in de vorm van nachos met guacamole en tomatensalsa en geroosterde groene pepertjes met zeezout. Per drie personen wordt er een mandje nachos en een bordje pepertjes geserveerd, dit is een prima hoeveelheid. Vervolgens wordt de gehele tafel vol gezet met lekkere voorgerechtjes zoals vegetarische en kip empanada’s, quesadillas met kaas en jalapeños en drie varianten taco’s, kip, pulled pork en een vega variant met rode linzen. De quesadillas vielen heel erg in de smaak en zouden wij dan ook zeker aanraden! De empanada’s waren lekker krokant van buiten en de vulling was zowel bij de vegetarische als bij de kip variant erg lekker en absoluut niet droog. 

De tijd tussen de gangen was ook heel aangenaam, precies genoeg om even bij te komen van het heerlijke eten en lekker te kletsen, maar ook zeker niet te lang. 

De hoofdgerechten waren heel gevarieerd en allen erg goed van smaak. Deze gang bestond uit spare ribs, zalm met gegrilde asperges, ribeye met een groene kruidenmarinade, vegetarische quinoa salade, geroosterde maiskolven met feta en chipotlemayonaise en zoete aardappelfrietjes. En niet te vergeten, een bonenburger voor onze vegetariër. De zalm was perfect gebakken en was absoluut niet droog. De groene kruidenmarinade in combinatie met de ribeye was erg lekker. Onze absolute favoriet waren de geroosterde maiskolven, deze waren lekker sappig en soms zelfs een beetje krokant door het gekarameliseerde suikerlaagje. De feta smelt heerlijk over de maiskolven heen waardoor het lekker romig wordt. 

De laatste gang hebben we helaas over moeten slaan, anders waren we niet op tijd voor het begin van de film bij de Pleinbioscoop. De Pleinbioscoop is overigens wel een aanrader voor een leuk avondje uit, vanaf Supermercado is het zo’n 5-10 minuten lopen over de Witte de Withstraat naar het Museumpark. Iedere avond draait er een andere film, die begint nadat de zon onder is gegaan. Je kunt een eigen stoeltje meenemen of voor €1 een klapstoeltje huren. Een film is natuurlijk niet compleet zonder een lekker drankje en popcorn, ook dit is allemaal aanwezig op het plein. Nog een pluspunt, er is voldoende plek op het plein en het scherm is zó groot dat je altijd goed zit. 

Supermercado

Supermercado is ook erg netjes geprijsd, het drie gangen sharing menu kost €29,50 per persoon. Voor de gehele avond inclusief drankjes waren wij €40 per persoon kwijt, inclusief fooi. Hierbij zaten zowel non-alcoholische als alcoholische drankjes. Het is bij Supermercado Latijns-Amerikaans warm binnen, dus kleed je lekker luchtig aan. 

Wij hebben een hele leuke en lekkere avond gehad, combineer een diner bij Supermercado met een bezoekje aan de Pleinbioscoop, dit kan nog tot en met 25 augustus. Ook erg handig, parkeren kan gemakkelijk onder het Museumpark.

Openingstijden Supermercado: 
Maandag 12.00 - 01.00
Dinsdag  12.00 - 01.00
Woensdag 12.00 - 01.00
Donderdag 12.00 - 01.00
Vrijdag 12.00 - 02.00
Zaterdag 12.00 - 02.00
Zondag 12.00 - 01.00

 

Foto's: Supermercado instagram

Stuur ons je reactie

Bewaar deze blog in mijn mail

Meer inspiratie

Ontvang leuke hotspots, tips & tricks

Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Advertentie
Advertentie
2024 © Created by Postads. Alle rechten voorbehouden.