Groenten / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Uit de wereldkeuken: pita sabich met mango chutney

Sterre

 

Ingrediënten voor 4 pita sabich met mango chutney

  • 4 Souq pitabrood volkoren
  • 2 aubergines
  • 10 gr koriander
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • Sap van een 1/2 citroen
  • 10 gr peterselie
  • 4 el Patak’s Mango Chutney
  • 4 el Maza hoemoes naturel
  • 2 eieren

 

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Olijfolie
  • Peper en zout

 

Benodigdheden

Optioneel: Mason Jar: Quilted Cristal Jelly Jar

 

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 2,5 cm dik. Besprenkel beide kanten met zout en zet even apart.
  2. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes, snipper de ui en hak de peterselie fijn. Knijp de citroen uit. Meng met elkaar in een klein schaaltje.
  3. Kook de eieren naar wens en bereid de pita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Veeg met een keukenpapiertje het zout van de aubergines tot ze droog zijn. Verwarm 1 el olijfolie in een koekenpan. Leg de aubergines in de pan en bak beide kanten 3 minuten.
  5. Snijd de eieren in kwarten. Besmeer de pita’s met hoemoes en beleg met aubergine, het tomaat-komkommer mensgel, de mango chutney, eieren en koriander.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie