Groenten / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Okonomiyaki: hartige Japanse pannenkoek

Sterre

Home Made Chefs going Japanse met okonomiyaki. Gelukkig is de bereiding lang niet zo moeilijk als het uitspreken van de naam. Okonomiyaki is een iconische hartige pannenkoek volgeladen met met witte kool en bosui. Oh en bovenop gooi je eigenlijk wat je maar lekker vindt. Dat is eigenlijk ook wat de naam duidelijk maakt, okonomi betekend namelijk: 'wat je wilt/waar je zin in hebt'. 

 

De bijpassende sauzen: okonomiyaki en kewpie zijn te lekker om weg te laten. Deze zijn beide te koop in Japanse winkels of Aziatische toko's of je maakt ze zelf. Google staat er tjokvol mee. 

Ingrediënten voor okonomiyaki:

Beslag:

  • 4 eieren
  • 160 gr bloem
  • 200 ml groentenbouillon
  • 480 gr witte kool
  • 40 gr winterpeen
  • 40 gr bos-ui
  • 2 tl sesamzaadjes
  • 1 tl sesamolie

 

Toppings:

  • 10 plakjes pannenkoekenspek
  • 2-3 bosuitjes
  • Handje extra witte kool
  • 1 el kokosrasp
  • Okonomiyakisaus naar wens
  • Kewpie naar wens

 

Basisingrediënten op voorraad:

  • Snuf zout
  • Snuf suiker
  • Olijfolie

 

Benodigdheden:

Wijde pannenkoekenspatel, vork, beslagkom, koekenpan met deksel

 

Bereiding:

  1. Snijd de witte kool in reepjes van ongeveer 3 cm lang. De grootte van de koolsnippers is van belang zijn, zodat de kool zijn knapperigheid behoudt. Snijd de bosui in ringen en schil en snijd of rasp winterpeen julienne (in dunne reepjes).
  2. Bak 2 pannenkoekenspek strips knapperig en snijd of scheur in grove stukken. Snijd de bosui voor de topping in ringetjes, de extra kool in kleine reepjes en houd apart.
  3. Doe de bloem in een grote kom samen met de zout, suiker, bouillon, sesamzaadjes, sesamolie en de gesneden groenten. Klop de eieren los in een apart kommetje en voeg ook toe aan het beslag. Mix alles met een vork.
  4. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg wat olie toe. Giet een deel van het koolbeslag in de koekenpan en vorm het in een pannenkoek van ongeveer 2 cm dik.
  5. Plaats de pannenkoekspek op het okonomiyakibeslag. Als de rand van de okonomiyaki stevig en gaar is, draai je hem om met een (of twee) wijde pannenkoekenspatel(s). Plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 3 minuten bakken, tot de pannenkoek goudbruin begint te worden. 
  6. Keer 'm nog een keer om, zodat beide kanten goudbruin zijn.
  7. Haal hem voorzichtig uit de pan en leg op een bord. Verdeel de okonomoyakisaus eroverheen en ook de kewpie saus.
  8. Top de okonomiyaki af met de bosui, wat extra witte kool, de grof gesneden spek stukken en een beetje kokosrasp.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest