Rijst / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Mexicaanse vega burritobowl

Sterre

Ingrediënten voor een Mexicaanse vega burritobowl:

  • 150 gr ongekookte basmatirijst
  • 75 gr maiskorrels
  • 100 gr kidneybonen
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 400 gr zoete aardappelblokjes
  • 2 eetl crème fraiche
  • 1 st avocado
  • 1 tl Euroma guacamole kruiden 
  • 40 gr nacho’s
  • 1 limoen

 

Basisingrediënten op voorraad

  • Peper en zout 
  • Olijfolie 

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat, kookpannetje

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Meng de zoete aardappelblokjes met een beetje olijfolie, peper en zout en rooster deze gaar en goudbruin in de oven in ca. 20 minuten.
  3. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Halveer de avocado, verwijder de schil en de pit en prak deze met een vork samen met de guacamole kruiden en sap van een kwart limoen tot een grove guacamole.
  5. Halveer de cherrytomaatjes, snijd de overgebleven ½ limoen in 4 partjes.
  6. Giet de mais en de kidneyboontjes af, spoel deze af onder de kraan en laat goed uitlekken.
  7. Maak de crème fraiche een beetje dunner met een paar drupjes water, sap van overgebleven kwart limoen, peper en zout zodat er een soort dressing ontstaat.
  8. Verdeel de rijst over de kommen en leg alle groenten in vakjes over de rijst.
  9. Garneer de rijstbowl af met nacho’s, de guacamole, limoen en de crème fraiche dressing.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie