Groenten / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Mexicaans gevulde paprika's

Sterre

Noem het lui, maar recepten die letterlijk geen moeite kosten zijn de doordeweekse dagen meer dan welkom. Deze op Mexicaanse wijze gevulde paprika's zijn door een redelijk groepje huiselijke Home Made Chefs uitgeroepen tot dé makkelijke doordeweekse maaltijd

Nou we hier toch zijn is een ode aan de paprika gauw geschreven. Crunchy wanneer rauw, zoet wanneer geroosterd en verkrijgbaar in een regenboog aan kleuren. In tegenstelling tot pepers, welke natuurlijk tot familie van de paprika behoren, zul je nooit een pittige variant tegenkomen. De reden hiervoor is dat ze geen capsaïcine produceren, wat de kruidigheid veroorzaakt. De paprika bevat tonnen met vezels, voedingsstoffen en maar weinig calorieën, oftwel je beste vriend. 

Recepten met paprika in de hoofd-, of bijrol zijn er talloos. Duik er de Aziatische keuken mee in en maak deze Banh Mi met pittige kip of doe eens lekker normaal en maak een gezonde traybake met zoete aardappel boordevol groente. 

 

Ingrediënten voor 3 Mexicaans gevulde paprika's:

  • 3 rode paprika's
  • 300 gr rundergehakt
  • 100 gr maïs
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 stengel selderij
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el (gedroogde) basilicum
  • 1 el (gedroogde) oregano
  • 90 gr langgraanrijst
  • 75 gr geraspte kaas Tex-Mex 45+

 

Basisingrediënten op voorraad:

  • Zout en peper
  • Olijfolie

 

Benodigdheden:

Ovenschaal, oven

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Snijd de selderijstengel in kleine blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  3. Halveer de paprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten, maar laat het steeltje zitten. Leg de halve paprika’s op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie. Bak ca. 10 min. in de oven.
  4. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking gaar. 
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg het gehakt toe en bak rul.
  6. Schep de eetlepel tomatenpuree bij het gehakt in de pan, laat 1 minuut bakken. Voeg de selderij toe en na 2 minuten de tomatenblokjes. Breng op smaak met de basilicum en oregano. 
  7. Meng de rijst en maïs met het gehaktmengsel en vul de paprika's hiermee. Top de paprika's af met de geraspte kaas.
  8. Bak de paprika's in het midden van de oven in ca. 20 min en serveer.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie