Salades / Bereidingstijd: 20-30 minuten / 4 personenen

Knapperige boerenkoolsalade, bulgur en granaatappelpitjes uit De Groene Bakplaat

Home Made Chefs

Ingrediënten voor Knapperige boerenkool, bulgur en granaatappelpitjes

  • 200 gr bulgur, afgespoeld
  • 5 cm gember, fijngeraspt
  • 2 ingemaakte citroenen, schil grof gesneden
  • 1 theelepel zeezout
  • 400 ml kokend water
  • 200 gr boerenkool
  • ½ el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 el za’atar
  • 100 gr geitenkaas, verkruimeld
  • 50 gr geroosterde amandelen
  • Pitjes uit 1 granaatappel
  • 15 gr verse koriander, grof gesneden

 

Opdienen met: Griekse Yoghurt of naturel yoghurt

 

Benodigdheden 

Braadslede (wij zijn verliefd op deze van Le Creuset), oven

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 220ºC.
  2. Roer de afgespoelde bulgur, gember, ingemaakte citroen, het zeezout en kokende water in een braadslede door elkaar. Schep de boerenkool om met de olijfolie en verdeel dit mengsel over de bulgur. Zet het geheel 15 minuten in de oven.
  3. Klop intussen de za’atar, het citroensap en de olijfolie door elkaar.
  4. Schep de dressing door de gare bulgur en knapperige boerenkool en verdeel de geitenkaas, amandelen, granaatappelpitjes en koriander erover. Dien heet op en geef de yoghurt er apart bij.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie