Bereidingstijd: 30-40 minuten / 4-6 personen

Kipspiezen met chimichurri van de BBQ

Sterre

Slinger die BBQ maar aan, wij hebben het perfecte gerecht voor je! Gegrilde kip geserveerd met een pittige, Argentijnse kruidensaus gemaakt met verse peterselie, koriander, knoflook, olijfolie en rode wijnazijn. Enjoy!

 

Ingrediënten voor kipspiezen met chimichurri:

  • 4 kipfilets
  • Houten satéprikkers

 

Chimichurri

  • 100 gr verse peterselie, grof gehakt
  • 50 gr verse koriander, grof gehakt
  • 5 tenen knoflook, grof gehakt
  • 1/2 ui, grove stukken
  • 1 rode paprika, grove stukken
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/4 tl chilivlokken
  • 1 tl zout
  • 60 ml rode wijnazijn
  • 120 ml extra vergine olijfolie

 

Basisingrediënten op voorraad:

  • Peper & zout
  • Olijfolie

 

Benodigdheden:

Keukenmachine, barbecue

 

Bereiding

  1. Laat de houten satéprikkers minimaal een half uur wellen in water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Snijd de kip in blokjes en doe in een kom samen met een snuf zout, peper en een scheut olijfolie. Rijg de kipblokjes aan de stokjes.
  2. Combineer, voor de chimichurri saus, alle ingrediënten in een keukenmachine en pulseer tot een gladde massa.
  3. Leg de satéstokjes indirect op het vuur voor ongeveer 10 minuten tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. 
  4. Besprenkel de kip met de chimichurri en serveer de rest ernaast.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie