Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Pikante kardemom drumsticks

Dirk

Ingrediënten voor de kardemom drumsticks

  • 8 st drumsticks
  • 1 st witte ui
  • 1 dl ketjap
  • 2 tomaten
  • 1 of 2 st chilipepers (afhankelijk van medium of extra pittig)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 10 peulen kardemom
  • 2 laurierblaadjes               
  • 2 tn knoflook            
  • 1 tl mosterdzaadjes
  • 2 dl kippenbouillon

 

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Braadpan, bakpan of wok

 

Bereiding:

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grove stukken. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in grove stukken. Snijd de tomaten in blokjes.
  3. Braad in een flinke scheut olie de kippenpoten aan tot ze aan alle kanten gekleurd zijn.
  4. Bak in een aparte pan op hoog vuur de grove paprika stukken, de pepers, de ui, de knoflook en de tomaat aan tot ze flink donkerbruin gekleurd zijn.
  5. Blus het af met de kippenbouillon en voeg de groenten en voeg de kippenbouillon samen met de rest van de ingrediënten toe aan de braadpan met de kip.
  6. Laat het geheel op laag vuur 1 uur stoven totdat de kippenpoten gaar zijn.
  7. Zet het vuur daarna hoger voor ongeveer 10 minuten en laat de saus een beetje inkoken tot hij iets indikt.

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie