Groenten / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Indonesische sajoer tumis boontjes met kokos

Dirk

Ingrediënten Indonesische sajoer tumis boontjes met kokos

  • 500 gram sperziebonen
  • 3 eetl kokosrasp
  • 40 ml ketjap manis
  • 1 eetl palmsuiker (gula djawa)
  •  2 tl knoflook
  • 2 st sjalotten
  • 2 st steranijs
  • 2 st larierblad

Basisingrediënten op voorraad 

  • Olijfolie
  • Peper en grof zeezout

 

Benodigdheden

Bakpan, staafmixer

 

Bereiding:

  1. Pel de ui en de knoflook en snipper deze fijn.
  2. Verwijder de uiterste puntjes van de sperziebonen, en blancheer ze 3 minuten in kokend water en met zout.
  3. Verwarm ondertussen in een braadpan een flinke scheut olijfolie en fruit de ui, de knoflook, de steranijs en de laurier aan voor 3 minuten.
  4. Voeg de palmsuiker toe en laat deze in 1 minuut smelten.
  5. Voeg nu de kokosrasp toe, verwarm 30 seconden mee en voeg daarna meteen de gekookte sperziebonen toe.
  6. Verwarm het daarna nog enkele minuten door tot het goed heet is en blus daarna af met de ketjap.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie