Het is de dag van de tonijn! En wij delen 5x tonijn-recepten

2 mei: Wereld Tonijn Dag! 5x recepten met tonijn. 

Het is vandaag Wereld Tonijn Dag. Deze dag is uitgeroepen door de Verenigde Naties om aandacht te vragen voor een duurzamere manier van vissen op tonijn. Sinds de dag in het leven is geroepen zijn er al veel veranderingen gemaakt in duurzame visserij. Van een Stop Foute Tonijn campagne tot keurmerken op de vis. Dus, heb jij je handen gekregen op een lekker duurzaam stukje tonijn? Wij hebben 5 recepten die je hiermee kan maken! 

 

1. Japanse Flammkuchen met Tonijnsashimi en Wasabi. 

Maak eens flammkuchen op Japanse wijze. Je kunt namelijk met flammkuchen eindeloos variëren. Zo ook met tonijn. Dit recept is supermakkelijk, en leuk voor een borrel of als voorgerecht. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

2. Tonijnburger met avocado-sinaasappelsalsa en wasabi. 

Yes! Een tonijnhamburger mag natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Met frisse sinaasappel en pittige wasabi maak je een perfecte balans tussen zoet, zout en pittig. En het is ook nog eens superleuk om zelf tonijntartaar te maken. Bak deze niet door en door gaar, dat is zonde van de tonijn! Die kun je namelijk makkelijk rauw eten. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

3. Snelle Oosterse Tonijnwok. 

Je hoeft echt niet altijd lang in de keuken te staan om een bijzonder gerecht op tafel te zetten. Dat bewijst deze snelle tonijnwok wel. Binnen no time maak je alles voor deze wok zelf, ook de teriyakisaus. En met al deze groenten heb je ook nog eens een ontzettend gezonde maaltijd op tafel staan, binnen 15 minuten! 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

4. Pokébowl met tonijn. 

Pokébowls zijn ongekend populair. En wij snappen wel waarom. Het is eigenlijk een beetje sushi voor luie mensen. Heerlijk, toch? Lekkere rijst, knapperige groenten en dan heerlijke gemarineerde tonijn. Dit wil je vandaag nog maken. 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

5. Spicy Tuna Roll. 

Deze is voor iedereen die wel de tijd wil nemen om zelf sushi te rollen. Want sushi kan natuurlijk ook echt niet ontbreken in deze lijst. Deze sushi maak je niet met verse zalm maar met een heerlijke salade van pittige tonijn uit blik. Genieten! 

Klik op de foto om naar het recept te gaan. 

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie