Ingrediënten voor 6 spiezen gegrilde cherrytomaten met geitenkaascrostini's:
- 1/2 afbakstokbrood
- 300 gr rivolo sherrytomaten
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie
- 2 el balsamicoazijn
- 75 gr Bettine geitenkaasspread naturel
Basisingrediënten op voorraad
- 3 el olijfolie
- Snuf zeezout en vergemalen peper
Benodigdheden
(Houten) BBQ spiezen, BBQ
Bereiding:
- Steek de barbecue aan.
- Laat, als je houten BBQ spiezen gebruikt, deze eerste minimaal 30 minuten weken in water. Dit voorkomt dat de stokjes verbranden.
- Schil en pers de knoflook uit en meng samen met de olijfolie en balsamicoazijn
- Snijd het afbakstokbrood in sneetjes en bak volgens de verbakking goudbruin en knapperig.
- Rijg de cherrytomaatjes aan de spiezen en besmeer met het knoflook olijfoliemengsel.
- Kruid aan beide kanten met zout en peper en bak tot ze goudbruin en licht verkoold zijn aan beide kanten, in ongeveer 6 minuten.
- Besmeer de sneetjes brood met de geitenkaasspread en serveer.
Tip! Liever geen geitenkaas voor jou? Probeer het eens met ricotta.