Bereidingstijd: 1+ uur / 2-4 personen

Gegrild buikspek op toast met mosterd

gegrild buikspek

Ingrediënten voor het gegrilde buikspek: 

  • 1 eetlepel grove mosterd
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels water
  • ½ theelepel zout
  • 300 gram buikspek, zonder zwoerd
  • Beetje peper
  • 4 sneetjes bruin brood
  • Olijfolie
  • Mayonaise
  • Tuinkers 

 

Bereiden:

  1. Meng de mosterd, suiker, water, zout en peper. Wrijf er het stuk buikspek mee in. Laat het spek dan zo’n 4 uur marineren in de koelkast. Voor het grillen haal je het spek minimaal een half uur van tevoren uit de koelkast. 
  2. Besprenkel de sneetjes bruin brood met een beetje olijfolie en grill ze goudbruin en krokant in de Airfryer in circa 4 minuten op 180°C graden.
  3. Grill het spek in circa 25 minuten op 180°C graden gaar en krokant in de Airfryer. Laat het spek daarna even 15 minuten afkoelen op een bord.
  4. Snijd het spek in dunne plakken en leg het op, de met mayonaise besmeerde, toast. Maak de toast af met wat tuinkers.

 

Uit het boek: Airfryer

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

 

 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie