Salades / Bereidingstijd: 50-60 minuten /

Ethiopisch gekruide aubergine met yoghurtkruidensaus van juutlovesfood

Dit auberginerecept van Juutlovesfood heeft heerlijke Ethiopische invloeden. 

gegrilde aubergine

Ingrediënten voor de gegrilde aubergine op Ethiopische wijze:

Geroosterde Aubergine

  • 1 aubergine, in de lengte gehalveerd
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 snufjes zwarte peper
  • 2 snufjes fijn Keltisch zeezout
  • 2 flinke eetlepels berber kruiden

 

Kruidenyoghurtsaus

  • 4 volle eetlepels sojayoghurt
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte peterselie
  • 1 eetlepel verse, fijngehakte basilicum
  • 3 snufjes verse zwarte peper
  • 2 snufjes fijn Keltisch zeezout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd met een scherp mes een kriskras patroon in beide auberginehelften. Snijd niet dieper dan halverwege de aubergine anders verlies je alle lekkere auberginesappen en ingewreven kruiden.
  3. Wrijf elke aubergine helft in met 3 eetlepels olijfolie en voeg de peper, zout en berberkruiden toe.
  4. Bekleed de ovenplaat met een bakpapiertje en plaats de helften van de aubergines de plaat met de opengesneden kant naar boven.
  5. Rooster de auberginehelften 35 tot 40 minuten in het midden van de oven. De aubergine is klaar als het vlees zacht en romig is.
  6. Terwijl de aubergine in de oven staat, bereid je de yoghurtsaus door eenvoudigweg alle ingrediënten in een kleinere kom te doen en goed te mengen. Als je klaar bent, zet je de saus opzij.
  7. Haal de aubergine uit de oven en leg de helften op een bord, voeg wat yoghurtsaus toe en maak het gerecht af met eetbare viooltjes.

 

Tip: je kunt berberkruiden kopen in de supermarkt, maar als je tijd en zin hebt kun je het ook zelf maken, het smaakt zoveel beter! Hier is het recept van mijn zelfgemaakte mix:

Berber kruidenmix – deel 1:

  • 10 teentjes knoflook
  • 5 theelepels korianderzaadjes
  • 4 theelepels fenegriekzaden
  • 4 theelepels zwarte peperkorrels
  • 4 theelepels pigmentkorrels
  • 12 kardemomzaden (schil verwijderd)
  • 4 theelepels grof Keltisch zeezout

Berber kruidenmix – deel 2:

  • 9 theelepels paprikapoeder
  • 4 theelepels knoflookpoeder
  • 4 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel nootmuskaatpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • 4 theelepels cayennepoeder

Bereiden:

  1. Maal in een vijzel het eerste deel van de kruidenmix fijn. Voeg het tweede deel van de kruidenmix toe en meng goed. Bewaar in een glazen weckpot in een donkere opslagkast.

 

Meer lekkere recepten van Juutlovesfood bekijken? Klik hier!

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie