Zoet en gebakken / Bereidingstijd: 50-60 minuten / 8+ personen

Driedubbele chocolade pecannoten brownie

Kim

Ingrediënten voor driedubbele chocolade pecannoten brownie

  • 185 gram pure chocolade (70% cacao is mijn favoriet)
  • 185 gram roomboter
  • 85 gram bloem
  • 40 gram cacao poeder
  • 3 grote eieren
  • 190 gram rietsuiker
  • Scheutje vanilla aroma
  • 40 gram witte chocolade in stukjes gehakt
  • 40 gram melk chocolade in stukjes gehakt
  • 40 gram pure chocolade in stukjes gehakt
  • 85 gram gehakte pecannoten

 

Voor de topping: Chocolade marmer effect

  • 75 gram witte chocolade in stukjes
  • 75 gram melk chocolade in stukjes
  • 75 gram pure chocolade in stukjes

 

Benodigdheden

Oven met bakplaat, bakvorm met bakpapier, garde of handmixer, zeef

Bereiding

  1. Pak een vierkante of rechthoekige bakvorm, en verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter met de pure chocolade au bain-marie tot een glad glanzend mengsel. Als het gesmolten is zet je het even weg, want het moet afkoelen tot een graad of 30. Als je je vinger erin stopt, moet het lichaamstemperatuur voelen.
  2. Voeg het scheutje vanille aroma toe aan het chocolade-boter mengsel en roer goed door. Klop de 3 eieren met de rietsuiker ongeveer 4-6 minuten in een mixer tot het lichtgeel en luchtig is. Zeef de bloem met de cacao poeder twee keer.
  3. Neem het luchtig geklopte eimengsel en doe je de afgekoelde chocolade erbij. Spatel dit voorzichtig door elkaar, dit doe je door in een J vorm te spatelen, van over de bodem in een J naar boven te spatelen.
  4. Als dit bijna geheel gemengd is, zeef je nogmaals de bloem en de cacao maar dit doe je nu boven het chocola/ei mengsel. Spatel dit voorzichtig door. Het wordt een beetje klonterig, maar ga rustig door tot het bijna niet meer klonterig is. Schep voorzichtig de chocolade stukjes en de pecannoten door het mengsel.
  5. Stort het mengsel in een vierkante of rechthoekige bakvorm, welke bekleed is met bakpapier. Bak het af op 20-25 minuten op 180 graden Celcius. Laat het even afkoelen in de bakvorm.

 

Voor de topping

  1. Smelt de chocolade voor de topping in 3 aparte bakjes. Giet de chocolade in een patroon over de brownie in de vorm, en mix het met een sate prikker door elkaar.
  2. Als de brownie helemaal is afgekoeld en de chocolade is gestold, kan de brownie uit de vorm. Snijd het in vierkanten. Geniet van je heerlijke driedubbele chocolade pecannoten brownie.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie