Bereidingstijd: 1+ uur / 2-4 personen

Ciç kebab met granaatappelsalade

Ciç kebab

Ingrediënten voor de ciç kebab:

  • 300 gram fijne bulgur 
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • ½ bos platte peterselie, fijngehakt
  • 300 gram schapengehakt met vet 
  • 3 eetlepels paprikapasta 
  • 1 eetlepel pul biber 
  • Snufje zout

Ingrediënten voor de granaatappelsalade:

  • ½ bosje oregano, fijngesneden
  • 1 bosje platte peterselie, gehakt
  • 700 gram Roma tomaten, aan grove stukken gesneden
  • 1 bos lente-uitjes, aan fijne ringen gesneden
  • Scheutje olijfolie 
  • Zeezout naar smaak
  • 1 granaatappel, enkel de pitten

Extra benodigdheden:
Platte spiesen, BBQ

 

Bereiden:

  1. Spoel de bulgur in een fijne zeef af onder de koude kraan en laat het uitlekken. Kneed het gehakt met de bulgur, knoflook, ui, peterselie, paprikapasta, pul biber en zout goed door met je handen. 
  2. Vorm de kebab met natte handen om platte spiesen en maak met je vingers inkepingen in het vlees. Grill het vlees in circa 10 minuten tot het goudbruin en gaar is. Keer ze regelmatig om boven de BBQ.
  3. Meng voor de salade alle ingrediënten, houdt de peterselie en granaatappel pitten achter. Maak de salade op smaak en verdeel over de borden, bestrooi met de peterselie en granaatappelpitten. Serveer de ciç kebab erbij.

 

Tip: als je geen schapengehakt kunt vinden kun je ook lams- of geitenvlees gebruiken.

 

Uit het boek: Eten met stokjes

 

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie