Bereidingstijd: 20-30 minuten / 2-4 personen

Buikspek met pruimen en gember - 50PlusBeurs

Danny

Ingrediënten voor de buikspek met pruimen en gember

Buikspek en marinade:

  • 1 kilo speklapjes
  • 3 grote pruimen
  • 4 eetlepels Shoahsing rijstwijn
  • 40 gram versgeraspte gember
  • 4 eetlepels Lee Kum Kee Premium Oestersaus

Saus:

  • 2 grote pruimen
  • 2 eetlepels Lee Kum Kee Pruimensaus
  • 2 eetlepels Lee Kum Kee Premium Oestersaus
  • 2 theelepels versgeraspte gember

Bereiden:

  1. Verwijder het zwoerd van de speklapjes en snijd in blokjes.
  2. Meng alle ingrediënten voor de marinade en marineer het spek minimaal 30 minuten in de koelkast, maar liever heel de nacht. 
  3. Halveer voor de saus de pruimen en verwijder de pitten. Snijd in kleine stukken en pureer ze in de keukenmachine met de Lee Kum Kee Oestersaus en de Lee Kum Kee Pruimensaus tot een gladde saus. 
  4. Verhit de wok en bak de buikspekblokjes tot ze goudbruin zijn. Snijd de pruimen in partjes en voeg ze toe aan het spek, bak kort mee en blus af met de pruimensaus. 
  5. Serveer het buikspek met de pruimen.

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie