Brood / Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Avocado toast met kimchi

Home Made Chefs

Avo toast, een klassieker onder de lunch voor modellen, influencers, Bn'ers en ja, tegenwoordig ook onder het normale gepeupel. Deze variant is niet zomaar een broodje met avocodo, nee we're stepping up the game en belegden 'm met kimchi. Weet je wel, dat andere spul wat tegenwoordig helemaal hip & happing is. En eerlijk toegegeven, het is nog lekker ook. Kimchi is een traditioneel gerecht dat bestaat uit gefermenteerde kool en andere groente. De kimchi kun je kopen óf helemaal zelf maken, wat eigenlijk veel leuker is. Hoe je dat doet leggen we je uit in het recept: Easy Korean kimchi.

 

Ingrediënten

 • 1 st eetrijpe avocado
 • 2 el mayonaise
 • 2 el sap uit de pot met kimchi
 • 2 plakken meergranenbrood
 • 2 el kimchi
 • 1 tl geroosterde zwarte sesamzaadjes
 • 1 tl chilidraadjes of chilivlokken

 

Basisingrediënten op voorraad

Zout & peper

 

Benodigdheden

Broodrooster, pan of contactgrill

 

Bereiding:

 1. Rooster twee sneetjes brood in de broodrooster, pan of contactgril.
 2. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden en verwijder de pit. Leg de avocado's met de open kant naar beneden op een snijplank en maak in de schil van de avocado een snee in de lengte. Trek nu voorzichtig de schil van de avocado af. Doe dit met beide kanten en snijd in dunne plakjes. Laat voor het mooiste effect de avocadopartjes aan elkaar zitten.
 3. Meng de mayonaise samen met het sap afkomstig uit de jar met kimchi. Smeer beide plakken brood in met deze kimchimayonaise. Leg de halve avocado's in het geheel op de besmeerde toast en duw de avocado zachtjes tegen de zijnkant zodat er een soort trapje ontstaat.
 4. Bestrooi met peper en zout en leg een eetlepel kimchi bovenop de avocado.
 5. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan en strooi deze samen met de chilidraadjes of -vlokken over de kimchi en avocado. 

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie