Bereidingstijd: 10-20 minuten / 0-2 personen

Aardappelsalade met gevulde inktvis

Danny

Deze zomerse aardappelsalade kreeg onze Home Made Chef Danny voor het eerste te eten op het strand van Kreta. Buiten dat hij heerlijk is, ziet de aardappelsalade met gevulde inktvis er erg feestelijk uit. 
 

Ingrediënten voor de aardappelsalade: 

  • 200 gram gekookte aardappels of aardappels van gisteren
  • 1 komkommer
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 takjes dille
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 150 gram veldsla
  • 250 gram schoongemaakte inktvis
  • 6 eetlepels roomkaas
  • 4 eetlepels zure room
  • 1 citroen

Extra benodigdheden:
Kom
Wok 

aardappelsalade met inktvisBereiden:

  1. Snijd de gekookte aardappels in stukjes. Snijd de komkommer in partjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de dille 
  2. Verwarm een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de ui en knoflook circa 3 minuten. Breng op smaak met de dille en paprikapoeder. Haal uit de pan en zet apart. 
  3. Meng in een kom de roomkaas met de zure room.
  4. Meng de helft van het roomkaasmengsel met de mayonaise door de gekookte aardappels, wentel de veldsla en komkommer erdoor.
  5. Meng de andere helft met het gebakken ui-specerijenmengsel en vul de inktvis ermee.
  6. Verhit een scheut olie in de wok en bak de gevulde inktvis met de tentakels in circa 3 minuten goudbruin en gaar.
  7. Verdeel de inktvisjes over de aardappelsalade. Snijd de citroen in parten en serveer bij de salade.

 

Het recept voor de aardappelsalade met gevulde inktvis komt uit het boek: Wokking Lekker

Samenwerkingen:
Bowls and Dishes
Saskia Lelieveld

Stuur ons je reactie

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Advertentie
Over Home Made Chefs

Home Made Chefs is het platform voor iedereen die wel eens in de keuken staat! Dagelijks delen wij leuke recepten, mooie video's en interessante food-facts.

Pinterest
Advertentie